Airconditioning

 


 

Een airconditioner kennen de meesten als een apparaat om de woning mee te verkoelen. Maar waar men vaak niet bij stilstaat is dat een airco eigenlijk ook een warmtepomp is, een lucht-lucht warmtepomp. Dat houdt dus in dat u niet alleen kan verkoelen met airco's maar dat u ook uw woning er mee kan verwarmen. Tegenwoordig zijn airconditioners zo zuinig, dat het een zeer goed alternatief voor de cv-installatie is.


Als u de binnenruimte wil verwarmen werkt dit proces precies andersom. De buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht en geeft deze warmte via de binnenunit af aan de binnenlucht.

Een airconditioner bestaat uit minstens twee delen, een binnenunit en een buitenunit. Wanneer u de binnenruimte wil verkoelen, haalt de binnenunit warmte uit de binnenlucht en voert deze warmte af naar de buiten unit die op zijn beurt de overtollige warmte afgeeft aan de buitenlucht.

 

Wordt er in één ruimte gebruik gemaakt van een airco, dan wordt er gesproken van een Single Split airconditioning. Dit houdt in dat er één buitenunit en één binnenunit is. Wilt u tussen de 2 en 5 ruimtes koelen of verwarmen dan wordt er gebruik gemaakt van een Multi Split airconditioning, wat staat voor één buitenunit en meerdere binnenunits. Ook is het mogelijk om meer dan 5 ruimtes te koelen of verwarmen, er wordt dan VRF Systeem geplaatst. Dit systeem bestaat ook uit één buitenunit en een onbeperkt aantal binnenunits. 


Welk airconditioningsysteem het best bij uw woning en uw wensen past is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het aantal ruimtes die gekoeld/verwarmt moeten worden en/of de eisen die gesteld worden aan de airco.

Bij Speet installatietechniek helpen wij u graag met het realiseren van een optimaal airconditioning systeem binnen uw woning. Wij beschikken over F-gassen gecertificeerde specialisten, hierdoor kunnen en mogen wij alle airconditioning systemen bij u plaatsen en aansluiten.